Stațiile pentru repararea bicicletelor din Sfântu Gheorghe, vandalizate în decurs de două luni

 Cele 13 stații pentru repararea bicicletelor au fost instalate în luna mai a acestui an pentru a sprijini transportul prietenos cu mediul.

Biciclete
Biciclete.Sursa foto: pixabay.com

12 din cele 13 stații pentru repararea bicicletelor din Sfântu Gheorghe au fost vandalizate în două luni. Primarul Antal Árpád face apel către populația municipiului să ajute la identificarea persoanelor care comit acte de vandalism, după ce 12 dintre cele 13 stații „Bike first aid+” pentru repararea gratuită a bicicletelor, pe care Primăria le-a instalat cu sprijinul echipei Vocalcycle, au fost vandalizate în ultimele două luni de autori necunoscuți, potrivit g4media.ro.

Edilul s-a declarat dezamăgit de situație și a transmis, printre altele, că regulile de conviețuire într-o comunitate civilizată ar trebui să se bazeze pe respect reciproc

. „Am fost dezamăgit să aflu că 12 din cele 13 standuri de reparat biciclete din Sfântu Gheorghe au fost vandalizate de autori necunoscuți în ultimele două luni. Din luna mai, punctele de prim ajutor pentru biciclete, înființate în colaborare cu Vocalcycle, îi ajută pe oameni să umfle roțile bicicletelor sau să facă mici reparații. Consider că regulile de conviețuire într-o comunitate civilizată ar trebui să se bazeze pe respect reciproc, iar în numele locuitorilor din Sfântu Gheorghe cer mai mult respect pentru cei care muncesc pentru oraș în fiecare zi”, a transmis primarul Antal Árpád.

 Cele 13 stații pentru repararea bicicletelor au fost instalate în luna mai a acestui an pentru a sprijini transportul prietenos cu mediul.

Și Fundația Comunitară Covasna a avut o inițiativă similară, amenajând, în primăvara anului 2019, o stație de reparații pentru biciclete în zona centrală a municipiului. Echipamentul utilitar a fost achiziționat la vremea respectivă cu sprijinul a peste 60 de cicliști, care au pedalat pentru un scop bun, strângând suma de 6.000 lei. Din păcate, de-a lungul timpului stația a fost vandalizată de nenumărate ori.

Viermi preistorici ascunși în gheață de 46.000 de ani, readuși la viață