Dan Barna și Ludovic Orban

Mi-e că iar or să vină postacii opoziției și-or să zică cum că cei de la USR au un pic de Ceaușescu în ei. Pentru că atunci când vorbim despre argumente împotriva acestora, se repetă o singură placă: USR sunt comuniști.

Dacă este să mă întrebi pe mine, aici nu e vorba nici despre comunism și nici despre altceva din categoria asta. Vorbim strict de corectitudine și, până la urmă de bun simț.

Așa cum menționam și în titlu, Uniunea Salvați România este de părere că s-ar putea face rost de niște bani suplimentari la buget dacă s-ar mai tăia un pic (a se citi „impozita”), mai exact cu vreo 90%, din pensiile speciale. Cum guvernul Orban a mimat cu ceva timp în urmă dorința de a le elimina, aceștia vin cu o altă soluție. Dacă nu se poate să le eliminăm și să scăpăm de pensionarii-căpușă, măcar să le impozităm corespunzător.

Nu de alta, dar de bani e nevoie, slavă cerului!

„În această perioadă de criză, statul trebuie să sprijine în primul rând românii și să protejeze locurile de muncă.

Cea mai bună metodă este transferul de resurse de la stat spre populație, altfel încât oamenii să nu își mai facă griji pentru ziua de mâine.

Concret, statul poate să renunțe la taxele aplicate pe salariul minim și fiecare român rămâne cu 830 de lei în plus în mână. În plus, statul poate să acorde 830 de lei ajutor de criză pentru fiecare angajat care și-a pierdut locul de muncă începând cu 1 martie.

Impactul bugetar al acestor măsuri propuse de USR este suportabil pe termen scurt și similar cu impactul măsurilor anunțate de către guvern. Doar că soluția USR presupune o distribuție mai simplă și mai echitabilă a resurselor.

Propunem, de asemenea, măsuri suplimentare de ajustare a cheltuielilor statului român, printre care:
Pensii speciale impozitate cu 90% (componenta de pensie contributivă nu va fi taxată),
impozit de 90% pe orice venit de la stat (salarii plus altele surse, inclusiv pensiile cumulate cu salariul) care depășește salariul Președintelui României,
– accelerarea intrării fondurilor europene în economie,
– digitalizare și revizuirea labirintului de agenții, autorități, companii de stat (municipale sau nu) pe care îl are statul român,
– inventarierea activelor statului și valorificarea multora dintre ele care sunt în prezent nefolosite sau folosite de către grupuri de interese restrânse.”, declară USR pe Facebook.

Citește și: Dragul meu Preafericit, aurit și înțolit, ești fericit?

#News