Sedinta PNL Iasi

Devine obișnuință. Liberalilor le place la birt, în număr cât de mare, fără mască de protecție, că doar alcoolul ucide cam orice virus. După paranghelia de la Cluj, de ziua fetiței lui Rareș Bogdan, a venit rândul comitetului director al PNL Iași să arate românilor că asta cu distanțarea socială, cu purtatul măștilor, sunt pentru proști, și că vorba aceea – nu trebuie să faci ce face popa, ci să faci ce zice.

Pentru liberali, acțiunea de la Iași a fost un succes. Actualul edil de Iași, Mihai Chirică a fost reconfirmat numărul 1 la Iași, iar candidatura lui pentru încă un mandat de primar a fost validată. Reversul medaliei îl constitue atitudinea arogantă a chefliilor. Potrivit presei locale, la evenimentul organizat într-un restaurant au participat aproximativ 100 de persoane, fără a fi respectate normele de distanțare socială sau obligativitatea purtării măștii. Imainile de la ședința PNL de la Iași au devenit virale pe internet, iar președintele interimar al PSD a reacționat imediat.

„Nu e nicio problemă. Singura problemă e ca s-a încalcat legea. Marea problemă e credibilitatea Guvernului. Se impune un singur lucru. Demisia. Ce mai ceri populației? De asta crește numărul de cazuri, românii au început să nu mai respecte. Lipsa de credibilitate e clară. Nu mai poți să ceri și să impui reguli cât tu nu le respecți”, i-a taxat Ciolacu pe liberali..

Potrivit normelor în vigoare, evenimentele private în spații închise nu pot depăși 20 de participanți, în timp ce evenimentele organizate în exterior trebuie să se încadreze în limita a 60 de persoane. Liberalii susțin însă într-o postare pe rețelele de socializare că toate rigorile legii au fost respectate. Spațiul ar fi fost unul public, mai exact un cort de evenimente, cu o capacitate de 600 de persoane. Mai mult, PNL Iași susține că participanții au păstrat distanța de 1,5 metri și au purtat măști.

Citește și: Rareș Bogdan neagă zvonurile: la ziua fiicei sale au fost maxim 40 de persoane

HashtagNews.ro