Mai multe zone din țară, în pericol de inundații

Au fost emise avertizări cod portocaliu și galben

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţul Hunedoara şi o atenţionare Cod galben pentru râuri din judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud, potrivit digi24.ro.

Potrivit INHGA, până la ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri.

Pot fi semnalate posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Crişul Alb – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Luncoiu – amonte S.H. Vaţa de Jos, judeţul Hunedoara. De asemenea, până la miercuri la ora 8:00, sunt posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile din bazinul hidrografic Mureş, afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Gălăoaia, amonte confluenţă cu râul Arieş, judeţele Mureş şi Bistriţa Năsăud.

O nouă obligație pentru operatorii economici, stabilită de ANPC