alegeri 2020
Traian Băsescu

Cu două pensii (una de drept, una specială încă în dezbatere) și un salariu de europarlamentar, Traian Băsescu are impresia că a mări pensiile cetățenilor este o atitudine demnă de un criminal. Mai ales acum, când economia e așa cum e. Nu sunt pensionar. Ba chiar pot spune că sunt atât de departe de acest concept din punct de vedere al vârstei, încât habar nu am dacă voi mai ajunge să o primesc vreodată, la cum se schimbă lucrurile de la o zi la alta.

Cu toate astea, nu pot să rămân indiferentă faptului că un procent îngrijorător de oameni în vârstă din România trăiesc încă cu modica sumă de 704 lei. Astfel, vii tu, Băsescu, și să spui că Florin Cîțu e un criminal pentru că împrumută 3.2 miliarde de euro pentru a mări pensiile și alocațiile. E dreptul fiecăruia să-și spună părerea, desigur. Așa cum e dreptul fiecăruia de a apela la ipocrizie, atunci când situația o cere.

”Dacă Cîțu a împrumutat 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii și la alocații, e un criminal! Omul se duce cu ei la alimentară, banii se duc. Trebuie să îi bage în investiții. După Ialomițianu, Cîțu e cel mai bun ministru de Finanțe din România. Bine, amândoi sunt sub Stolojan, care nu poate fi egalat.”, a spus Traian Băsescu.

Economia e, într-adevăr, la pământ. Altfel nici nu avea cum să fie, având în vedere perioada dificilă prin care am trecut cu toții și prin care, din păcate, încă mai trecem. Și poate că da, mărirea pensiilor și a alocațiilor este un efort destul de mare. Chiar și așa, acest aspect nu trebuie neglijat. Iar dacă se poate găsi o soluție pentru ca această problemă să fie rezolvată, atunci lăsați oamenii să o caute, ca mai apoi să o găsească.

Citește și: Tristul drum prin Europa al lui Traian Băsescu

#News