Contractul de muncă, accesibil prin intermediul platformei Ghișeul.ro

Acest lucru face parte din digitalizarea raporturilor de muncă

Autorităţile au demarat un proces de conectare între Ghişeul.ro şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, care va permite fiecarui cetăţean   accesu la contractul individual de muncă, a declarat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, la dezbaterea „Acordul cadru naţional al partenerilor sociali privind digitalizarea relaţiilor de muncă”, potrivit.digi24.ro.

„Împreună cu ADR, noi, ca minister, am investit foarte mult efort în câteva instrumente de digitalizare. Şi cred că le folosiţi, nu zilnic, dar oricum, în mod uzual. Ghişeul.ro. este o platformă care are 1,7 milioane de utilizatori astăzi. Aş vrea să aibă 20 de milioane sau 15 milioane.  În acest sens, împreună cu domnul secretar de stat (Cristian Vasilcoiu – secretar de stat la Ministerul Muncii – n.r.) căruia îi mulţumesc public, am început un proces de conectare între ghişeul.ro. şi ITM. Practic ne dorim ca în perioada următoare fiecare utilizator din Ghişeul.ro, fiecare cetăţean, să poată avea acces la contractele individuale de muncă, cel puţin din 2011 până în prezent. În urma unei solicitări prin platforma Ghişeul.ro primeşte pe email contractele individuale de muncă, lucru care iarăşi până acum se poate face doar la ghişeu”, a spus Sebastian Burduja. 

 El a afirmat că acesta face parte din digitalizarea raporturilor de muncă. Ministrul Digitalizării a afirmat că „România nu mai poate pur şi simplu să stea pe loc, iar dacă ne dorim să fim în continuare o economie competitivă, care atrage investiţii, forţă de muncă şi îşi pune efectiv în valoare resursele, suntem condamnaţi să facem această transformare digitală”.  

La rândul său, Cristian Vasilcoiu a menţionat că la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale este apreciată foarte mult orice intenţie de proces de digitalizare. 
„Lucrăm împreună cu Ministerul Cercetării astfel încât să introducem acces în Revisal online din platforma Ghişeul.ro şi folosim această platformă pentru că are deja un număr considerabil de utilizatori. În paralel, pe PNRR avem şi digitalizarea Inspecţiei Muncii şi acces direct online atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi la dosarele la dosarele privind raporturile de muncă ale acestora”, a spus Cristian Vasilcoiu.  De asemenea, el a declarat că la nivelul Ministerului Muncii s-a reuşit realizarea unui hub care va interconecta Inspecţia Muncii cu Casa Naţională de Pensii Publice, cu Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi.

Salcâmul pitic, specie invazivă în Deltă, comercializată ca plantă ornamentală