Elevii Liceului Economic din Timișoara vor face cursuri online

Imobilul unde învață elevii se poate prăbuși la un cutremur.

Un număr de 300 de elevi de la Colegiul Economic F.S. Nitti din Timişoara vor trece la cursuri online, după ce clădirea în care îşi desfăşoară activitatea a fost încadrată în clasa I de risc seismic. Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, spune ca Primăria este iresponsabilă, după ce în urmă cu o săptămână nu a raportat această încadrare seismică a instituţiei de învăţământ, potrivit g4media.ro.

Potrivit lui Mihai Ritivoiu, un corp de clădire al unui liceu de prestigiu din Timişoara a fost încadrat în clasa de risc seismic I

. ”Corp de clădire încadrat în clasa de risc seismic I descoperit astăzi la un liceu de prestigiu din Timişoara – Cursurile vor intra în online de mâine şi elevii vor fi relocaţi. După cutremurul din Gorj, am solicitat tuturor primăriilor situaţia clădirilor aflate în clasa de risc seismic I. Primăria Timişoara ne-a comunicat prin adresa 4106 din 17 februarie că „niciuna din expertize nu a încadrat imobile expertizate în risc seismic clasa I”. Astăzi am intrat în posesia unui raport de expertiză privind corpul de clădire A al Colegiului Economic „Francesco Nitti” Timişoara. La pagina 22 este indicată clar clasa de risc seismic finală: Rs I, din care fac parte clădirile cu risc ridicat de prăbuşire”, a anunţat prefectul de Timiş.

 Ritivoiu a anunţat că cei 300 de elevi care învaţă aici vor trece la cursuri online.

 ”Drept urmare, am solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean să oprească orele desfăşurate în această clădire. Programul a 300 de copii va fi afectat. Nouă clase (6 de a IX-a, 2 de a X-a, 1 de a XII-a) vor intra de mâine în online, urmând ca în următoarele zile să găsim soluţii pentru relocarea lor. Încă o clasă de seral va fi relocată de mâine. Nimic nu este mai important ca siguranţa copiilor noştri”, a mai spus Ritivoiu. Prefectul de Timiş a catalogat drept incalificabil gestul Primăriei Timişoara de a nu anunţa că există o clădire a unei instituţii de învăţământ care are grad de risc seismic I.

Victor Piţurcă, audiat la DIICOT Craiova