Sorin Grindeanu

În cadrul şesdinţei Biroului Judeţean de conducere al PSD Timiş din cursul zilei de joi, fostul prim-ministru, Sorin Grindeanu a fost invitat de către preşedintele interimar al filialei PSD Timiş, Alfred Simonis, pentru a încerca să îl convingă pe actualul preşedinte al ANCOM să revină în partid. Grindeanu a spus că va lua curând o decizie cu privire la această hotărâre.

„M-a onorat invitația lansată de foștii mei colegi, iar prezența mea astăzi aici trebuie privită ca un gest de mulțumire pentru o echipă pe care am condus-o și care m-a susținut într-un moment important pentru mine dar și pentru partid. Practic, PSD Timiș a fost prima organizație din țară și aproape singura care a sesizat că partidul se îndepărtează de misiunea sa, a fost prima filială care a cerut răspicat respectarea democrației interne de partid. Probabil că și acum foștii colegi de la PSD Timiș vor să transmită același mesaj și anume ca partidul să redevină al membrilor săi, să se reapropie de cetățean. Nu sunt azi în postura de a da sfaturi sau de a face propuneri, dar poate că e bine ca PSD în ansamblul său să se uite mai atent la curajul pe care filiala Timiș l-a avut într-un moment în care răul putea fi stopat sau limitat – când spun „rău” nu mă refer la o persoană sau la mai multe, ci la un mod totalitar de a conduce un partid. Unde a ajuns, vedem cu toții”, a declarat Grindeanu. 

Sorin Grindeanu a fost demis din funcția de prim-ministru prin moțiune de cenzură inițiată și votată de partidul din care făcea parte. El a refuzat timp de cîteva zile să părăsească guvernul, în încercarea de a provoca înlăturarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. Filiala PSD Timiș l-a susținut în demersurile sale. 

#news