Cătălin Drulă a solicitat demisia lui Sorin Cîmpeanu

Și REPER a cerut același lucru

Sursa foto: Facebook/Cătălin Drulă

Cătălin Drulă, președinte al partidului USR, a cerut luni demisia ministrului Educației.

Solicitarea vine în contextul în care a apărut în presa informația că Sorin Cîmpeanu ar fi plagiat un curs universitar.

Cătălin Drulă: Sorin Cîmpeanu este apărătorul plagiatorilor și un plagiator

Președintele USR l-a criticat, într-o postare pe pagina de Facebook, în cuvinte dure pe ministrul Educației.

„Cîmpeanu, demisia! Apărătorul plagiatorilor, care el însuși este un plagiator, nu mai are ce căuta nici măcar o secundă în fruntea Ministerul Educației.

Cea mai recentă investigație făcută de jurnalista Emilia Șercan arată, negru pe alb, cum Sorin Cîmpeanu nu doar că a copiat într-un curs universitar capitole din munca altor profesori universitari, dar și-a însușit apoi în mod fraudulos lucrarea lor.

Cîmpeanu, care declara recent că nu vede o definiție a plagiatului validă juridic, este un dublu plagiator, care nu a făcut decât să legifereze în interesul plagiatorilor, implicit în interesul său.

Proiectele noilor legi ale Educației sunt cea mai clară dovadă în acest sens. Pentru toate astea, Cîmpeanu trebuie să plece!”

Demisia ministrului a fost cerută și de REPER

”Într-o Românie educată pe bune, acest plagiator ar fi fost istorie. Cîmpeanu trebuie să plece.

Sorin Cîmpeanu este o unealtă convenabilă într-un sistem profund defect și care nu vrea să renunțe la controlul asupra resurselor. Faptul că acest om a ajuns ministrul educației nu este o întâmplare.

Iar el ilustrează culmea hoției: a copiat 92 de pagini din munca a 2 profesori, apoi le-a furat de tot lucrarea și apoi și-a dat o lege de absolvire a faptei comise.

REPER așteaptă în continuare semnăturile celorlalți parlamentari pentru a depune moțiunea împotriva acestui ministru dovedit acum ca fiind plagiator”, arată REPER într-un comunicat, potrivit G4 Media.

Citește și Rusia: Un tânar l-a împușcat pe responsabilul cu mobilizarea