Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea a acorda un amplu interviu, primul din spatele gratiilor, la mai bine de un an de când a fost încarcerat, după ce a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Printre altele, fostul șef al social-democraților a vorbit despre relația pe care a avut-o cu fostul vice-premier Vasile Dîncu.

Dragnea a mărturisi că sociologul, pe care l-a considerat la un moment dat cel mai bun prieten, a fost cel care i-a vorbit prima oară despre statul paralel, despre cum i s-a înscenat procesul în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman și despre implicarea Codruței Koveși în acest dosar.   

„L-am considerat unul dintre cei mai buni prieteni. Am ținut enorm la Vasile Dîncu.

Eu vreau să spun că, despre statul paralel, primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dîncu. Primele explicații despre ce înseamnă acest sistem ocult mi-au fost făcute de prietenul meu Vasile, prietenul meu de atunci. 

Din discuțiile dese pe care le avea cu băieții de la SRI, Maior (George Maior, fostul șef al SRI – n.r.), Florian Coldea (fost director adjunct al SRI – n.r.) și alții de acolo, ceea ce mi-a spus el inițial s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare în realitate.

Să vă dau un exemplu, în legătură cu procesul care m-a adus aici. Care e un proces politic. Vasile Dîncu mi-a povestit, ulterior, fapt confirmat și de Coldea, că eu am fost într-o seară cu Călin Tăriceanu la Antena 3, chiar în seara zilei în care ANAF s-a dus la Antena 3 să-i scoată din sediu.

Eram majoritatea revoltați, eram cu destul de multă adrenalină atunci. Dîncu și Coldea erau împreună, se uitau la mine la emisiune, iar Kovesi (Laura Codruța Kovesi, procuror-șef la Parchetul European – n.r.)  l-a sunat pe Coldea în timpul emisiunii, foarte nervoasă că o să-mi arate dumneaei mie, că o să mă târască  în pușcărie și pe mine și pe soție, cum îmi permit eu să merg și să apăr un trust care era împotriva dumneaei. Prima dată mi s-a părut ceva exagerat. Ulterior, și Florian Coldea mi-a confirmat acest telefon nervos și multe alte discuții care aveau loc”, a povestit Liviu Dragnea.

Fostul șef al PSD a repetat obsesiv că Vasile Dîncu a fost prietenul lui și că, la un moment dat, „a schimbat tabăra”.

„De exemplu, în dosarul meu cu referendumul, iarăși o mizerie politică de la un cap la altul, am avut multe discuții în care Vasile Dîncu, care era prietenul meu și l-am considerat prietenul meu, știu că era foarte revoltat și îi certa destul de serios pe cei de la SRI discutând destul de deschis despre faptul că e un dosar politic și că trebuie să înceteze practicile astea în care SRI-ul se implică în viața politică și, mai rău sau la fel de rău și de grav, se implică în acțiunile Justiției. Dar, oamenii mai au revelații și își mai schimbă părerile”, a mai spus Liviu Dragnea.

Fostul președinte al PSD și al Camerei Deputaților a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, la o zi după eșecul răsunător pe care PSD l-a înregistrat la alegerile europarlamentare, în luna mai a anului trecut.

Citește șI: Liviu Dragnea este, oficial, inculpat în dosarul Tel Drum

HashtagNews.ro