Ciolacu le sugerează cetățenilor să dea Guvernul în judecată

Invitat în platourile Antenei 3, în cursul serii trecute, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că, la un moment dat, populația va da, în mod inevitabil, Guvernul în judecată. Motivul principal pentru care Ciolacu crede și, mai mult decât atât, îndeamnă subtil la o asemenea atitudine, este refuzul Executivului de a dubla alocațiile, așa cum s-a cerut în repetate rânduri. Mai mult decât atât, în cursul zilei de ieri, în urma scandalului legat de pensiile speciale, Ciolacu afirma că și-ar da bucuros pensia specială, caz în care acești bani ar fi, ulterior, redirecționați către alocațiile copiilor.

Marcel Ciolacu: „Cum să fie nişte mofturi nişte drepturi?”

„Cum poţi să consideri creşterea alocaţiilor populistă? (…) Cum să fie nişte mofturi nişte drepturi? Ei nici nu au dreptul, conform Constituţiei, să intervină pe drepturi şi pe libertăţi ale oamenilor prin ordonanţe de urgenţă. Sunt nişte artificii făcute gratuit”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Marcel Ciolacu.

„Sunt legi promulgate, pe urmă ei au venit cu nişte Ordonanţe de Guvern şi au îngrădit nişte drepturi. Nu au voie, conform Constituţiei. Bor fi daţi în judecată şi vor câştiga oamenii aceste drepturi”, a mai spus Marcel Ciolacu.

În contrapartidă, ieri, președintele Iohannis a trimis pentru reexaminare legea prin care este respinsă OUG dată de Guvern, cu privire la creșterea în etape a alocațiilor destinate copiilor.

Citește și: Ciolacu și-ar da pensia specială în schimbul măririi alocațiilor

#News