Drumul spre stațiunea Parâng, închis din luna noiembrie

Consiliul Județean Hunedoara va restricționa circulația pe drumul județean pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire

Parâng
Parâng sursa foto wikipedia

Drumul care urcă din Petroșani spre stațiunea Parâng va fi închis traficului rutier începând cu luna noiembrie. Motivul este acela deszăpezirea drumului nu se poate realiza astfel încât circulația să fie sigură pentru șoferi, potrivit g4media.ro.

Din acest motiv, Consiliul Județean Hunedoara va restricționa circulația pe drumul județean, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, spune administratorul public Costel Avram.

„Drumul din Parâng va fi închis și anul acesta. Va fi închis deoarece condițiile meteo nu nu ne vor lăsa să putem lăsa oamenii să circule. Hai să vedem exact și Transfăgărășanul, hai să vedem și Transalpina, toate iarna, când condițiile meteo sunt aspre, sunt închise. Așa și drumul din Parâng. Avem firmă de deszăpezire, am putea să dezăpezim, dar atunci ne revine nouă, administratorilor drumului, adică Consiliului Județean, o grea misiune”, spune Costel Avram.

Administratorul public al județului Hunedoara susține că nu se poate face o comparație între drumul care urcă în Parâng și cel care duce în stațiunea Straja

. Primul trece printr-un gol alpin, iar al doilea urmează un traseu mai protejat, prin pădure. „Uitați-vă, Straja până la ce altitudine merge și cum este situat drumul prin pădure. Aici este gol alpin și lucrurile sunt diferite. Hai să vedem exact ce s-a întâmplat și anul trecut, când unii specialiști, cu ghilimele de rigoare, au circulat și au stricat parapeții”, mai spune Costel Avram. Drumul județean spre Parâng a fost modernizat pe o lungime de 4,5 km cu ajutorul unei finanțări asigurată de Consiliul Județean Hunedoara. Femeie omorâtă de o dubă lăsată fără frână de mână trasă în Brașov