Ministerul Educației a prezentat regulile pentru desfășurarea examenelor de Bacalaureat 2023

Candidații pot intra în săli de la 7:30, examenul începând la ora 9.00

Probele scrise de la Examenul de Bacalaureat 2023 încep luni, 26 iunie, cu examenul la Limba și literatura română, accesul candidaților în săli fiind permis începând de la ora 7:30, până la ora 8:30, potrivit ghidului publicat de Ministerul Educației. Fiecare probă începe la ora 9, potrivit g4media.ro.

Candidații susțin marți, 27 iunie, proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, iar miercuri pe cea la alegere în funcție de profil.

 Candidații trebuie să aibă la ei actul de identitate pentru a putea fi legitimați începând cu ora 8:30, când ușile sălilor de examen se închid și rămân cu profesorii asistenți pentru instructaj. Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute, fiind calculat imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor.

Timpul poate fi prelungit cu maximum două ore pentru candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Națională de Bacalaureat – 2023.

„Candidaţii care dețin materiale/obiecte interzise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşetă/geantă etc.) sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora, unde vor primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declarație-tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale care vor fi depozitate”, conform ghidului.

Alertă de ploi și vijelii pentru mare parte din țară