Grindină și vijelii puternice în mare parte din țară

Zonele afectate vor include Muntenia, Oltenia, Transilvania și Moldova

România a fost afectată de condiții meteorologice extreme la finalul lunii aprilie. Temperaturile au scăzut la valori de cel mult 10-11 grade Celsius, fenomene cum ar fi ploile abundente, vijeliile și grindină fiind frecvente. Vremea continuă să fie capricioasă în întreaga țară, potrivit stiripesurse.ro.

Meteorologii au precizat zonele care vor fi afectate de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în următoarele ore.

Conform prognozei actualizate, pentru ziua de joi, 25 aprilie, se așteaptă fenomene meteorologice cum ar fi ploi, vijelii și grindină în mai multe regiuni ale țării. Zonele afectate vor include Muntenia, Oltenia, Transilvania și Moldova. Sunt posibile manifestări locale și în Dobrogea, precum și izolat în alte regiuni.

De asemenea, în sud-estul țării, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și există condiții pentru căderea de grindină. Va fi cod galben de ploaie în Iași. Se vor semnala descărcări electrice, averse care local vor acumula 20…30 l/mp, grindină. Va fi cod Galben de grindină și vijelii în județele Gorj și Mehedinți. Se vor semnala averse care vor acumula peste 20…30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Accident în Cluj soldat cu 3 persoane rănite