A murit Louise Fletcher, actrița premiată cu Oscar pentru rolul din „Zbor deasupra unui cuib de cuci”

Celebra actriță a murit în somn, în reşedinţa ei din Montdurausse.

 Estelle Louise Fletcher, actriţa americană care a câştigat un premiu Oscar pentru rolul interpretat în filmul din 1975 „One Flew Over the Cuckoo’s Nest” („Zbor deasupra unui cuib de cuci”), a murit la vârsta de 88 de ani, potrivit stirileprotv.ro.

Celebra actriță a murit în somn, în reşedinţa ei din Montdurausse, o localitate din sudul Franţei

Dezvăluirea a fost făcută de către agentul ei, David Shaul, care nu anunțat cauza decesului. Potrivit lui Andrew Bick, unul dintre cei doi fii ai actriţei, Louise Fletcher a murit vineri din cauze naturale, ea fiind diagnosticată de două ori cu cancer, luptă din care a ieşit de fiecare dată învingătoare. Estelle Louise Fletcher s-a născut pe 22 iulie 1934, fiind al doilea copil într-o familie cu patru copii. Ea  s-a căsătorit cu producătorul Jerry Bick la începutul anilor 1960, cu care a avut doi fii, John şi Andrew. Louise Fletcher şi Jerry Bick au divorţat în 1977.

Louise Fletcher a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal în anul 1976 datorită interpretării nemiloasei asistente medicale Mildred Ratched în filmul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”

Pelicula a fost o ecranizare regizată de Milon Forman a romanului omonim publicat de scriitorul Ken Kesey în 1962. Filmul a câştigat alte patru premii Oscar, şi la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” (Milos Forman), „cel mai bun actor în rol principal” (Jack Nicholson) şi „cel mai bun scenariu adaptat” (Lawrence Hauben şi Bo Goldman). În timpul alocutiunii susținute în acceptare a premiului, Louise Fletcher a folosit limbajul american al semnelor pentru a le mulţumi părinţilor ei, care erau surzi. Modul în care a interpretat acel personaj de film a fost atât de deosebită, încât platforma de streaming Netflix a realizat în 2020 un serial intitulat „Ratched”, în care este prezentată prima parte a vieţii lui Mildred Ratched, o asistentă medicală devenită răufăcătoare.

Culturi de canabis, găsite într-o comună și un oraș din județul Dolj