Locuitorii din Tulcea, avertizați: „Există riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian”

Autorităţile au emis sâmbătă noaptea, un mesaj de avertizare a populaţiei din nordul judeţului

Autorităţile au emis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un mesaj RO-Alert de avertizare a populaţiei din nordul judeţului Tulcea privind riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian, potrivit ziare.com.

”Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuinţelor ori a zonelor populate”, a transmis ISU Tulcea.

”În cursul nopţii trecute, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj RO-Alert pentru localităţile din zona de Nord a judeţului Tulcea prin care a informat populaţia că există riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian. Mesajele RO-Alert au drept scop informarea populaţiei cu privire la modul de comportare în asemenea situaţii, recomandarea de păstrare a calmului şi măsuri de autoprotecţie”, a anunţat, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

De asemenea, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a fost înregistrat un apel la numărul unic de urgenţă 112 prin care o persoană a solicitat informaţii în urma primirii mesajului RO-Alert.

”Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuinţelor ori a zonelor populate”, a precizat ISU Tulcea. Şi în noaptea de 9/10 februarie, autorităţile române au transmis mesaje RO-Alert în judeţele Tulcea şi Galaţi pentru a avertiza populaţia asupra posibilelor căderi ale unor resturi de drone, după ce Rusia a atacat din nou porturile din Ucraina. Atunci, aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Turce, de la Feteşti, au fost ridicate în aer pentru a verifica spaţiul aerian, nefiind raportate pătrunderi neautorizate.Elev al Şcolii de Poliţie din Câmpina, anchetat pentru conducerea unei motociclete fără permis