Începând cu săptămâna trecută, mai multe echipe au început pregătirile necesare pentru a executa lucrarea de înlocuire a unor vane de legătură și a construi un by-pass la Stația de Tratare și Pompare Palas din municipiul Constanța.

Lucrarea era programată pentru perioada 28-30 martie 2023

Potrivit Contractului de lucrări CL33, care se încadrează în Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în valoare de aproximativ 76 de milioane de lei cu TVA, se vor efectua intervenții pentru reabilitarea conductelor de aducțiune și magistralelor, stațiilor de pompare a apelor uzate și refulării corespunzătoare în municipiul Constanța.

Datorită unor probleme tehnice identificate de echipele RAJA în timpul pregătirilor pentru conectarea noilor investiții la sistemul centralizat de alimentare cu apă, lucrarea planificată inițial să se desfășoare între 28 martie 2023, ora 22.00 și 30 martie 2023, ora 15.00 va fi amânată până la o dată ulterioară, care va fi comunicată cu anticipație.

Este nevoie de modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă

Societatea le-a reamintit abonaților că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții.

Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea serviciilor”, se arată în comunicatul societății.