PAUR: „Categoric nu vom vota Cabinetul Cîțu”

Coaliția PNL - USR PLUS - UDMR are peste numărul necesar de voturi pentru învestirea guvernului

Pentru învestirea Guvernului, potrivit Constituției României, este nevoie de votul majorității deputaților și senatorilor, adică 234 de voturi. Conducerea Parlamentului a decis ca audierile în comisii a miniștrilor propuși în Guvernul Cîțu să aibă loc între orele 11.00 și 14.00, urmând ca la ora 15.00 să înceapă plenul reunit al Legislativului.

Co-președintele PAUR, George Simion a declarat, marți, că parlamentarii formațiunii „categoric” nu vor vota Guvernul Florin Cîțu și cere redeschiderea școlilor.

„Poziția noastră este aceeași ca și data trecută – categoric nu vom vota Cabinetul Cîțu. Avem propunerea noastră de prim-ministru – Călin Georgescu, avem propunerea noastră de ministru al Educației într-un guvern de eventuală uniune națională și solicitarea pe care o avem este redeschiderea urgentă a școlilor”, a spus George Simion înaintea consultărilor cu președintele Klaus Iohannis.

În ceea ce privește redeschiderea „urgentă a școlilor”, reamintim că învățământul preuniversitar va intra de mâine în vacanța de iarnă, până pe 10 ianuarie. Deci rostul acestor insistențe, la momentul actual, nu se justifică.

Coaliția PNL – USR PLUS – UDMR are 244 de parlamentari, cu 10 peste numărul necesar pentru a „trece” Guvernul Cîțu, în timp ce PAUR are doar 47 de demnitari, iar PSD a câștigat 157 de mandate. Acestora li se adaugă și cele 18 mandate ale minorităților naționale.

Citește și: George Simion o dă din colț în colț și bate din „Tobă”

#News