Renate Weber / Foto: Facebook

Renate Weber pare să fi devenit un soi de trofeu de vânătoare extrem de prețios. Dorită dată afară din funcție de PNL, iată că n-a durat mult până să se trezească și USR, prin veșnicul Claudiu Năsui. Astfel, într-un ultim mesaj postat pe pagina sa socializare, Năsui ne zice clar și răspicat că Renate Weber și-ar fi depășit de mult statutul de Avocat al Poporului, apărând interesele pensionarilor speciali, în detrimentul celor ale… poporului.

Claudiu Năsui, despre Renate Weber: „Ce priorități are însă dumneaei în acest mandat?”

”Avocatul poporului apără specialii, pe banii cetățenilor.

A devenit obișnuință să aflăm despre cum cei de la putere se folosesc de pozițiile lor pentru a-și însuși privilegii și a se asigura că și le păstrează.

Ce este si mai trist e că pârghiile prin care fac asta ne costă tot pe noi, pe contribuabili. Să luăm exemplul doamnei Renate Weber, care este avocatul poporului în momentul de față.

Aceasta are o remunerație lunară de peste 2.600 de euro, adică echivalentul a ceea ce câștigă cumulat aproape 10 români pe salariul minim. Pentru banii aceștia, doamna Weber ar trebui să vegheze la respectarea drepturilor fundamentale pe care fiecare român le are, printre altele.

Ce priorități are însă dumneaei în acest mandat? Ei bine, doamna Weber ne reamintește că impozitarea pensiilor speciale este discriminatorie și astfel își motivează indemizația enormă de la stat pentru încă o lună.

Aici vedem cât de greșit este construit sistemul. Nimeni nu se întreabă dacă pensiile speciale în sine nu sunt discriminatorii, ci toți se dau peste cap să le salveze. Cum este asta responsabilitatea avocatului poporului care tocmai de astfel de inechitați ar trebui să ne păzească?”, scrie Claudiu Năsui.

Citește și: USR îi trimite o scrisoare deschisă (parfumată) președintelui

#News