AUR: „Protestul a fost un succes! 1 – 0 pentru români”

George Simion își păstrează spiritul de „peluzar” chiar și în Parlament

Co-președinții AUR, George Simion și Claudiu Târziu, par să fie foarte încântați de „succesul” pe care l-a avut protestul  organizat, marți, la Palatul Parlamentului. În opinia lor au reușit blocarea certificatului Covid (varianta Cîțu), „1-0 pentru români. Certificatul verde, blocat”, au transmis aceștia.

„Protestul a fost un succes, pentru că, cel puțin pentru moment, am reușit să blocăm adoptarea proiectului de lege în Parlament. Românii nu vor, în majoritatea lor, introducerea certificatului verde la locul de muncă, iar astăzi (marți – n.r.) s-a văzut clar acest lucru. Mai mult, parlamentarii de la PSD, PNL, USR și UDMR nu au avut curajul să iasă în fața oamenilor și să le vorbească, ceea ce arată o ruptură evidentă între clasa politică și poporul român. Cei care ocupă astăzi fotoliile Parlamentului nu mai reprezintă pe nimeni”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR, potrivit Mediafax.

Și spunem „succes”, pentru că proiectul privind certificatul electronic Covid, în varianta ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, prevede ca acesta să se aplice tututor angajaților din mediul public și privat, cât și parlamentarilor, precum și aleșilor sau numiților în funcții publice.

„Recunosc şi nu regret fapta”

Întrebat la Antena 3 dacă reprezentanți ai grupului parlamentar AUR au fost amendați în urma acestor proteste,  George Simion, foarte senin, a afirmat că „așa ar fi normal”, completând că recunoaște și nu regretă fapta.

Ba mai mult, că va merge în instanță pentru a contesta amenzile. „Să dovedească cei de la Jandarmerie că, probabil ei au aplicat aceste sancțiuni, dacă nu le-a scris domnul Bode cu mânuța lui. Am văzut că dădea informații care nu se confirmau pe parcursul zilei de astăzi și spunea cum ar fi trebuit să acționeze Jandarmeria. Eu nu cred că are calificare domnul Bode să dea sfaturi privind ordinea publică. Acum, o să contestăm în instanță, urmăm căile legale, o să sprijinim și pe cei din societatea civilă”, a declarat Simion.

De altfel, acesta a afirmat că nu îi este teamă de vreun dosar penal, mai mult, i-a sugerat „senatorului PSD” să revină asupra declarației. „De ce? Dosar penal, pentru că? Nu. E un senator PSD care a cerut asta. Eu cred că ar trebui să își retracteze declarațiile publice. Pentru că, pentru un dosar penal trebuie să ai o justificare, cumva, nu?”, a spus liderul AUR.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, marți, că au fost aplicate amenzi de peste 170.000 de lei.

Citește și: Laboratorul de cyborgi al „domnului” Simion