Opt tineri reținuți de Poliția Capitalei pentru tâlhărie calificată

Au vârste cuprinse între 15 și 24 ani

Sursa foto: Pixabay

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului București a pus în aplicare miercuri 8 mandate de aducere.

Este vorba de un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, informează DGPMB.

Persoană tâlhărită în Centrul Vechi al Capitalei

Potrivit sursei citate, ancheta a fost declanșată când polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi au fost sesizaţi.

Persoana în cauză relata că mai mulți tineri ar fi tâlhărit-o în noaptea de 7 spre 8 septembrie, în timp ce se afla la intersecția unor străzi din Sectorul 3.

Agresorii ar fi imobilizat-o, apoi ar fi deposedat-o de un telefon mobil, de portofelul ce conținea o sumă de bani și documentele personale, precum și de un lănțișor pe care îl purta la gât.

„În urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate, au fost identificate nouă persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 24 ani, bănuite de comiterea faptei, una dintre ele, un tânăr de 19 ani, fiind arestată în altă cauză”.

Opt tineri bănuiți au fost reținuți pentru 24 de ore

În cursul zilei de 21 septembrie au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere, persoanele bănuite fiind  depistate și conduse la audieri.

Față de cei opt bănuiți, printre care și trei tinere, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală. 

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai arată DGPMB.

Citește și Caloriile și conținutul mâncării, afișate obligatoriu în restaurante