Klaus Iohannis fără mască

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prins în ofsaid exact acolo unde atitudinea lui ar fi trebuit să fie mai motivațională decât (nu) o arată în fața românilor. O fotografie în care președintele Iohannis apare fără mască de protecție, într-o discuție în care toți ceilalți interlocutori respectau această prevedere de siguranță și de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov 2, a făcut înconjurul lumii.

Așadar, contrar a ceea ce îndeamnă în intervențiile sale legate de coronavirus, Klaus Iohannis a putut fi observat fără mască de protecție și fără să păstreze distanțarea socială, conform protocoalelor, tocmai la Summit-ul de la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European. Președintele României apare în poza care a devenit între timp virală, alături de președintele francez, Emmanuel Macron și de alți înalți oficiali, fără să poarte mască de protecție și stând foarte aproape de celelalte persoane ce apar în imagine.

„În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, precum și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului.

Cu toate acestea, pe parcursul celor patru zile și patru nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”, a precizat Administrația Prezidențială.

Opțională sau nu, la Bruxelles, purtarea măștii de protecție de către președintele Klaus Iohannis era obligatorie pentru a da un plus de gretutate mesajelor pe care acesta le transmite românilor. Reamintim că până marți, 21 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 39.133 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Și tot în România lui Iohannis, 2.074 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citește și: România a primit aproape 80 de miliarde de euro de la UE, ce facem cu ei?

HashtagNews.ro