Popescu Piedone: CU MUNCA și CU ROABA, mergem mai departe și facem imposibilul POSIBIL!

Potrivit lui Eduard Hellvig, fostul director al SRI, Cătălin Cîrstoiu este candidat comun bun de pus în muzeul concordiei depline, deoarece nu sperie și nu deoache pe nimeni

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone pag de FB

Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, a făcut o nouă vizită de lucru în Sectorul 5 pentru a vedea stadiul lucrărilor care se execută și pentru a vorbi cu locuitorii.

Folosind o expresie metaforică, Popescu Piedone susține, într-o postare pe Facebook, că atunci când politicienii sunt la putere și se cred la ” bal”, angajații care muncesc cu roaba demonstrează că se poate face treabă în folosul oamenilor.

Continuând cu expresiile plastice, Popescu Piedone spune că atunci când politicienii sunt nemulțumiți, el își vede de” MUNCĂ și de ROABĂ”, verificând ca toate gropile să fie astupate. Popescu Piedone reafirmă că merge mai departe cu ” MUNCA și CU ROABA” și va face imposibilul POSIBIL.

Mesajul lui Piedone

„Când câinii ling ciolanul și se cred la bal, MUNCĂ și ROABĂ dau pe stradă recital! Când latră câinii, iar ursul nu joacă la comandă, MUNCA și ROABA își văd de treabă la firul de iarbă! Când mârâie câinii și dau strâmb din coadă, ursul își vede de MUNCĂ și de ROABĂ, iar în drumul său astupă groapă după groapă! CU MUNCA și CU ROABA, mergem mai departe și facem imposibilul POSIBIL! Cu respect și cu mulțumire, primarul Piedone”, este mesajul lui Popescu Piedone.

Reamintim că în cursa pentru Primăria Capitalei a fost anunțat oficial și medicul Cătălin Cîrstoiu, din partea PSD-PNL.

Într-o postare pe blog, Eduard Hellvig, fostul director al SRI, face comentarii acide la adresa lui Cătălin Cîrstoiu. Potrivit lui Eduard Hellvig, aceste este candidat comun bun de pus în muzeul concordiei depline, deoarece nu sperie și nu deoache pe nimeni.

„Din rundele de negocieri care ne-au pictat televizoarele câteva săptămâni la rând a rezultat un candidat comun bun de pus în muzeul concordiei depline.Nu sperie și nu deoache pe nimeni. Dacă ne întrebăm pe cine reprezintă cu adevărat, cred că răspunsul e în propoziția precedentă. Iar chestiunea cu adevărat semnificativă este de ce ai renunța la candidați cu cifre bune pentru a-ți investi încrederea în cineva cunoscut doar în comunitatea medicală? De unde vine oare încrederea deplină în “apoliticul perfect” pentru a fi trimis să extragă voturi și din stânga și din dreapta? Ce se știe sus și nu se spune și în aval? Știm sigur că nu e vreun sondaj, vreo măsurătoare sau vreun portret-robot de tehnocrat al urbanismului”, spune eduard Hellvig.

Helvig: Ni se propune un „independent” scos din joben ca să ne salveze aparent de agonia dubiilor ideologice.

„Total întâmplător vorbeam tot aici acum trei săptămâni despre independenți: “Oamenii noi nu au însă nimic de pierdut, nicio carieră de apărat, nicio reputație de păstrat. Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum.” Probabil că cei care l-au ales se bazează pe ceva nevăzut și neștiut, încât nu își suspectează candidatul că ar viza mai târziu fie o prea mare independență, fie o poziție publică și mai importantă. Probabil îi leagă un bromance de nezdruncinat. Cum electoratul poate alege doar din ce are pe listă, și nu dintr-un infinit de candidați potențiali, contează așadar ce ofertă i se așterne pe buletin.

Brusc devine mai relevant să fii candidat, decât să fii un candidat care adună voturi. De adunat voturi se ocupă… ceilalți candidați. Sau partidul. Sau prietenii…Ca în cazul oricărei figuri de ceară, însă, creșterea bruscă a temperaturii poate nărui toată povestea. Iar statuii i se înmoaie fațada, lăsând să se vadă structura din spate și să se audă vorbele lui Abraham de acum aproape două secole: “Poți păcăli o parte din oameni tot timpul și pe toți oamenii o parte din timp, dar nu poți păcăli toți oamenii tot timpul.”’, a scris fostul șef al SRI pe X.

Popescu Piedone: Cursurile în instituțiile de învățământ din sectorul 5 vor fi suspendate pe 25 martie. Sănătatea copiilor şi a profesorilor este prioritară în acest moment