O femeie din Alba Iulia a ajuns la spital după ce a fost muşcată de un câine pe stradă

Jandarmeria a întocmit dosar penal pentru proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia

Ciine
Ciine sursa foto pixabay

O femeie dintr-un cartier din municipiul Alba Iulia a necesitat îngrijiri medicale după ce a fost muşcată de un câine aflat liber pe stradă, potrivit g4media.ro.

Jandarmeria a intocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluare de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

„Ieri, 21 februarie, în jurul orei 19.00, un apel la 112 solicita sprijinul jandarmilor. Acest lucru deoarece o femeie în vârstă de 74 de ani a fost muşcată de glezna stângă, de un câine aflat liber pe stradă. Apelul la numărul unic de urgenţă a fost efectuat de soţul femeii. Jandarmii au ajuns în scurt timp pe strada Biruinţei din cartierul Oarda al municipiului Alba Iulia şi au constatat că cele sesizate telefonic se confirmă. A fost solicitată echipa operativă din cadrul IPJ Alba, victima fiind transportată pentru îngrijiri medicale la UPU Alba”, a comunicat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluare de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

„Facem precizarea că potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr.55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, astfel de fapte poate fi sancţionate cu amendă, dar şi cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”, arată sursa citată. IJJ Alba recomandă cetăţenilor să apeleze imediat numărul 112 în cazul în care observă câini agresivi în libertate, pentru a fi luate măsurile legale ce se impun în vederea evitării unor situaţii similare. Începe procesul lui Vlad Pascu, tânărul care a accidentat mortal doi tineri în stațiunea 2 Mai