2,5 milioane de români vor beneficia de carduri pentru alimente

Anunțul a fost făcut de către Ministerul Muncii

Alimente
Alimente sursa foto pixabay

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice au transmis către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene situația centralizată cu beneficiarii de carduri sociale pentru alimente, anunță Ministerul Muncii, potrivit digi24.ro.

Este vorba despre 614.358 persoane, adulți și copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat și mediu; 13.098 familii cu cel puțin 2 copii în întreținere; 3.130 familii monoparentale; 192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune; 1.714.246 de pensionari și 528 de persoane fără adăpost. 

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a spus Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale. 

Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei; familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare; pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidenta caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare. Bărbat din Ilfov condamnat la închisoare pentru înscenarea unui accident