PSD cântă prohodul salariului minim pe economie

„Avertizăm Coaliția pierzătorilor să nu ia o astfel de decizie catastrofală!”, declară social democrații

PSD se revoltă după ce a devenit clar faptul că partidul nu va da un numele viitorului premier, ci se va afla în opoziție. Supărați din pricina eventualei „nedreptăți”, având în vedere că s-au aflat pe primul loc în preferințele românilor, la alegerile parlamentare de anul acesta, social democrații dezbat situația salariului minim pe economie, ca primă măsură de „opoziție”.

„Sindicatele anunță intenția noului guvern de a îngheța salariul minim. La ce să te aștepți când Coaliția pierzătorilor îl propune prim-ministru pe groparul economiei românești? Adică tocmai pe cel care spunea în 2014 că salariul minim e o măsură anti-socială și distructivă pentru economie. Dacă va lua o astfel de decizie, noul guvern își va începe mandatul cu o mare #înșelăciune.”, anunță PSD.

Poate cel mai interesant argument al PSD este cel potrivit căruia alegătorii USR PLUS ar fi fost „trași pe sfoară” de promisiunile alianței cu „zero taxe pe salariul minim”. Spunem că argumentul este unul interesant de vreme ce promisiunea USR PLUS din campania electorală nu reprezintă tocmai același lucru cu înghețarea salariului minim pe 2021, cele două noțiuni fiind asemănătoare, însă nu identice.

„Cei mai înșelați vor fi alegătorii USR-PLUS, cărora li s-au promis #taxezero pe salariul minim (deci nu doar impozit zero ca în programul PSD, ci și contribuții zero la pensii și sănătate!). Dar iată că, în loc de prosperitate, alegătorii primesc #austeritate! Inflația galopantă va diminua dramatic puterea de cumpărare a celor cu salariul înghețat!”, precizează PSD.

PSD: „Avertizăm Coaliția pierzătorilor să nu ia o astfel de decizie catastrofală!”

„Înghețarea salariului minim ar spulbera bruma de încredere care mai există în economie. Banii vor fi ținuți la saltea, consumul se va reduce, produsele nu vor mai fi cumpărate, iar producătorii vor trebui să taie salariile sau locurile de muncă pentru a evita falimentul! Vom intra într-un cerc fără sfârșit al austerității! Nu vă jucați cu focul! Nu vă jucați cu soarta acestui popor!”, au mai spus reprezentanții PSD.

Citește și: Dacian Cioloș: „Începe să se sudeze o echipă”

#News