Brazilia a înregistrat cea mai mare temperatură din istorie

Consumul de energie al țării a crescut la niveluri record

Canicula
Canicula sursa foto pixabay

Brazilia a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istoria datelor sale meteorologice, respectiv 44,8 de grade Celsius. Alerte de caniculă au fost emise în toată țara, cu o lună înainte de începutul verii în emisfera sudică, potrivit digi24.ro.

Consumul de energie al țării a crescut la niveluri record, deoarece oamenii încearcă să se răcorească.

Recordul a fost doborât în orașul Aracuai, în statul Minas Gerais din sud-estul Braziliei. Potrivit experților, schimbările climatice și fenomenul El Nino sunt cauzele căldurii extreme din această perioadă. Meteorologii spun că temperaturile vor scădea în anumite părți în zilele următoare. Agenția guvernamentală a declarat că temperatura de 44,8 grade Celsius din Aracuai a depășit recordul anterior al țării de 44,7 grade Celsius, în 2005. 

Alerte de caniculă au fost emise în toată țara, cu o lună înainte de începutul verii în emisfera sudică. 

 Cunoscuta cântăreață Taylor Swift și-a anulat unul dintre concertele din Rio de Janeiro, după ce un fan s-a îmbolnăvit și a murit înainte de un spectacol din cauza căldurii. Experții spun că valurile de căldură devin din ce în ce mai lungi și mai intense în multe locuri și se așteaptă ca acest lucru să continue. Între timp, Pământul se află în prezent într-o fază meteorologică El Nino, timp în care temperaturile globale cresc, de obicei. Rețea de evaziune fiscală, anihilată de ANAF