Indemnizații mai mari pentru demnitari

Începând cu data de 1 noiembrie 2022

Sursa foto: Facebook/Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

Demnitarii români vor beneficia de indemnizații majorate, potrivit unui amendament aprobat de Senat.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost aprobat cu 91 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi patru abţineri, scrie Mediafax.

Senatul a fost primă cameră sesizată, proiectul urmând a fi dezbătut de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Indemnizații mai mari de la 1 noiembrie 2022

Proiectul a fost amendat în comisiile de specialitate, astfel că, prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (4), începând cu data de 1 noiembrie 2022, cuantumul brut al indemnizaţiilor lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice prevăzut în Anexa IX la Legea cadru 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte prin înmulţirea coeficientului prevăzut la Legea cadru 153/2017 cu salariul minim pentru anul 2021.

Amendamentul a fost formulat de senatorii UDMR Turos Lorand şi Fejer Laszlo Odon.

Liderul senatorilor social-democraţi, Ştefan Radu Oprea, a declarat în plen că grupul PSD votează proiectul cu amendamente. El vrea ca acesta să fie constituţional.

„Propunerea PSD în Guvernul României va fi ca din Anexa 9 să fie supus acestei reglementări doar punctul C” a spus el, referindu-se la indemnizaţiile preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, precum şi la primari şi viceprimari.

Citește și Liderii politici reacționează la anunțul lui Vladimir Putin