Alianta USR PLUS

Întrucât astăzi se împlinesc doi ani de la inițiativa USR „Fără Penali în Funcții Publice”, membrii alianței au readus în discuție punerea acesteia în aplicare. Reamintim că inițiativa a fost adoptată în Camera Deputaților, singurul pas de străbătut fiind acela al alegerii unei date pentru un posibil referendum în acest sens.

„Astăzi se împlinesc fix doi ani de zile de când inițiativa Fără Penali a ajuns în Parlament. Și tot astăzi se împlinesc fix doi ani de când inițiativa Fără Penali este blocată de PSD în Parlament. PSD-ul care se dezice de Dragnea și nu mai susține candidați penali își bate joc de un milion de oameni care au semnat pentru Fără Penali”, se arată într-un comunicat al USR.

Cu toate că, cel puțin inițial, cei de la USR propuseseră organizarea referendumului „Fără Penali în Funcții Publice” odată cu alegerile locale, din pricina neconcordanțelor USR au fost nevoiți să-și recalculeze opțiunile, noul target fiind reprezentat de alegerile parlamentare.

„Duminica viitoare am fi putut să mergem la urne să votăm pentru noi aleși locali, dar și pentru modificarea Constituției astfel încât penalii să nu mai ocupe funcții publice, astfel încât să nu mai existe un alt Liviu Dragnea în istoria României, dar PSD s-a opus”, se mai precizează în comunicatul USR.

Citește și: Băsescu, Oracolul de la Murfatlar: „Vor fi manifestații”

#News