Turist salvat în zona „La trei paşi de moarte” din Munţii Făgăraş

Turistul a fost preluat de un elicopter SMURD

Salvamont Arges
Salvamont Arges sursa foto Salvamont Arges

Salvamontiştii de la SPJ Salvamont Sibiu şi Argeş au intervenit pentru acordarea primului ajutor unui turist în vârstă de 38 de ani din Cluj care acuza stări de rău care nu se putea deplasa în zona „La trei paşi de moarte” din Munţii Făgăraş, fiind alertat şi un elicopter SMURD Mureş, potrivit digi24.ro.

Salvamontiştii argeșeni au ajuns la victimă, au evaluat-o şi au evacuat-o până sub plafonul de nori, de unde a fost preluată de elicopterul SMURD.

„SPJ Salvamont Sibiu şi Argeş intervin pentru acordarea de prim ajutor unui turist în vârstă de 38 de ani din Cluj, care acuză o stare de greaţă, vărsături şi este în incapacitate de deplasare. Victima se afla în zona «La trei paşi de moarte», Munţii Făgăraş. A fost alertat şi elicopterul SMURD Mureş”, arată postarea de pe pagina de Facebook a Serviciului Public Judeţean Salvamont Sibiu.

Salvamontiştii argeşeni au ajuns la victimă, au evaluat victima şi au început evacuarea ei până sub plafonul de nori, de unde a fost preluată de elicopterul SMURD Mureş”, iar echipa Salvamont Sibiu s-a retras.

Trei români au traversat cu costume de neopren strâmtoarea Gibraltar