„De la prânz, am avut un nou incendiu izbucnit aproape la fiecare 10 minute”, a declarat Vassilis Kikilias, ministrul grec al Protecției Civile și al Crizei Climatice, potrivit g4media.ro.

Unul dintre cele mai recente incendii a izbucnit în suburbiile din sudul Atenei.

Deși incendiul a afectat în principal zone împădurite și nepopulate, au ars o casă și o clădire tehnică și au fost evacuate două localități. De asemenea, traficul a fost suspendat de-a lungul unei autostrăzi principale care leagă Koropi de suburbiile sudice ale Atenei. Incendiul, pe care pompierii nu au reușit încă să îl țină sub control, ar fi de origine criminală, potrivit ministrului grec.

Vântul puternic alimentează flăcările, ceea ce nu le ușurează munca pompierilor. Nu au fost raportate persoane rănite

„Am văzut mult fum în spatele casei noastre, era foarte aproape de noi. A ocolit dealul și a trecut prin fața noastră”, a declarat pentru Reuters Anastasia Papadopoulou, o locuitoare din zona în flăcări. Aproximativ șaizeci de incendii au izbucnit în țară în doar 24 de ore, dintre care 16 sunt încă active. Câteva sute de pompieri au fost desfășurați pentru a încerca să stingă incendiile.

Incendiile de pădure sunt frecvente în această țară mediteraneană

Ele au devenit mai devastatoare pe măsură ce verile au devenit mai calde și mai uscate, lucru pe care oamenii de știință îl pun în legătură cu schimbările climatice. În zona Atenei nu a mai plouat de câteva săptămâni. Anul trecut, un incendiu de proporții a izbucnit pe insula Rodos. Flăcările au forțat 19.000 de oameni să fugă și au ucis 20 de persoane.

Gamă de parfumuri lansată de elevii unui colegiu din Reșița