Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, trece astăzi pe sub furcile caudine ale USR PLUS, în Senat, în plen având loc un vot care vizează ridicarea imunității parlamentare a acestuia.

Așa cum era de așteptat, cei de la USR PLUS au declarat, fără perdea, că au de gând să voteze astfel încât DNA să poată începe urmărirea penală a fostului ministru social democrat.

„Vom vota la vedere pentru ridicarea imunității parlamentare și o vom face de fiecare dată când ni se va cere, indiferent de nume, indiferent de partid. Trebuie să fie clar pentru toată lumea: toți cetățenii României sunt egali în fața legii iar vinovăția sau nevinovăția unui cetățean român se stabilește de către o instanță de judecată. Votul de azi este strict procedural, nu însemnă că cineva este vinovat sau nevinovat, ci doar că activitatea justiției poate merge mai departe, neîngrădit. E timpul ca imunitatea parlamentară să înceteze să mai funcționeze ca un paravan în fața justiției”, a spus senatorul USR PLUS, Radu Mihail.

USR PLUS, PSD și PNL, în favoarea ridicării imunității lui Florian Bodog

Procurorii DNA au cerut Senatului ridicarea imunității lui Florian Bodog, pentru începerea urmăririi penale a acestuia. Procurorii îl acuză pe social democrat că și-ar fi ajutat un consilier personal, în perioada în care acesta era ministru, să încaseze salariul timp de un an, în condițiile în care respectivul consilier nu s-ar fi prezentat la locul de muncă.

De menționat că astăzi, un număr de 88 de senatori și-au declarat prezența la ședința de plen în care se va tranșa soarta lui Bodog. Aceasta ar fi a doua solicitare de ridicare a imunității parlamentare a acestuia, după eșecul primei, în 2019. Ulterior, procurorii DNA au declarat că au obținut dovezi suplimentare, printre care abuz în serviciu și fals în înscrisuri.

Citește și: Experimente pe nervii elevilor, pentru o „gură de aer” dată turismului