Guvernul din Thailanda, obligat să ia măsuri împotriva poluării atmosferice

Decizia a fost luată de un tribunal thailandez

poluare
poluare. Sursa foto: pixabay.com

Un tribunal din Thailanda a ordonat guvernului să propună în termen de 90 de zile un plan de urgenţă împotriva poluării atmosferice, poluare care ar urma să ajungă la niveluri ridicate în următoarele luni în această ţară, potrivit g4media.ro.

Curtea administrativă din Chiang Mai (nord) a cerut agenţiei guvernamentale însărcinate cu mediul să prezinte „măsuri preventive pentru a lupta împotriva poluării, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung”, potrivit verdictului

Judecătorii au estimat de asemenea că precedentul cabinet, condus de fostul general pucist Prayut Chan-O-Cha, „şi-a neglijat datoria şi a acţionat prea lent” în faţa degradării situaţiei. Un colectiv de locuitori din Chiang Mai, din care fac parte profesori universitari şi militanţi, a depus plângere anul trecut, în urma unui episod sever de poluare atmosferică în această ţară.

Bangkok şi Chiang Mai se numără printre cele mai poluate oraşe din lume, din cauza fumului provenit de la incendii de pădure şi arderea miriştilor, precum şi de la emisiile auto şi industriale. 

Noul prim-ministru Srettha Thavisin, instalat la putere în august, a promis că va face din lupta împotriva poluării aerului una dintre priorităţile sale. Guvernul lui a supus la vot, la începutul lui ianuarie, un proiect de lege care prevede plata unor amenzi de către poluatori, dincolo de anumite limite. Bangkok se afla vineri dimineaţa pe locul zece între cele mai poluate oraşe din lume, potrivit societăţii de supraveghere a calităţii aerului IQAir. Vârfuri de poluare sunt aşteptat până cel puţin în luna aprilie, în timpul sezonului secetos. Permise de conducere eliberate pe baza unor fișe medicale false