Ion Samoilă

Faptele de corupție ale unora dintre aleșii locali nu reprezintă o noutate pentru nimeni. Cu toate astea, din când în când, până și pe noi, cei căliți, ajunge să ne mire anumite vești. Una dintre ele este chiar validarea primarului comunei Gruiu, din județul Ilfov, pentru o nouă candidatură. Validarea a venit chiar de la partidul „mamă” care ignoră cu desăvârșire faptul că Ion Samoilă este vizat de Agenția Națională de Integritate, încă din 2012. Ion Samoilă este candidatul PNL la funcția de primar al comunei Gruiu.

La momentul respectiv, Ion Samoilă nu a putut să justifice existența a 82.000 euro. ANI s-a sezizat, așadar a trimis investigația la Curtea de Apel București, unde s-a decis incompatibilitatea lui Samoilă cu funcția pe care o deține de prea multe mandate deja.

Suntem în 2020, însă Samoilă nu numai că este încă primar, ba chiar mai mult decât atât, își dorește să rămâne de-a pururi în funcție. Iar PNL nu are nimic împotrivă, ba chiar susține candidatura acestuia.

Dovada clară a faptului că primarul PNL Ion Samoilă este INCOMPATIBIL unui nou mandat de primar al comunei Gruiu, mai jos, într-un document trimis de ANI, conform cu originalul.

Mai mult decât atât, aveam să aflăm chiar că Baicu Nicolae-Valentin, ginerele acestuia, candidează pe listele PNL pentru Consiliul Județean Ilfov. Coincidența? Noi nu credem în ele. Așa cum nu credem nici în horoscop.

Citește și: Dan Bucura: „Un membru USR mi-a contestat ieri candidatura ca INDEPENDENT!”

#News