Festival Pescăresc de Buna Vestire în București 

Evenimentul are loc între 22-25 martie, la Alveola Kiseleff.

Saramura peste
Saramura peste sursa foto pixabay

Weekendul acesta are loc cea de-a XII-a ediție a Festivalului Pescăresc de Buna Vestire. Evenimentul se desfășoară între 22-25 martie, la Alveola Kiseleff. Organizatorii anunță că invitat special va fi bucătarul Ovidiu Țigănuș – Bărbosu. Acesta îi va încânta pe participanți cu preparate delicioase și show-uri culinare cu preparate tradiționale din pește și fructe de mare, potrivit g4media.ro.

Sute de kilograme de pește și fructe de mare vor fi pregătite în cele mai ingenioase moduri de către maeștri bucătari din toate colțurile țării.

De la scrumbie, hering, macrou, păstrăv, doradă, biban, crap novac, crap de dunăre, caras, somn, nisetru, biban roşu până la somon, scoici și fructe de mare, bucureștenii și turiștii vor avea ocazia să descopere arome și texturi captivante. Printre mâncărurile care se vor putea gusta se numără saramura de crap, storceagul pescăresc, mititei sau chifteluțe din pește. De asemenea, se vor putea gusta deserturi savuroase cum ar fi cozonaci, plăcinte poale-n brâu din Bucovina, clătite, bubble waffles și multe altele.

Proaspăt, afumat sau marinat, prăjit, la grătar sau pe plită, cu mămăliguță și usturoi sau cu lămâie, în plăcinte, crochete sau sărmăluțe, peștele va face senzație la Festivalului Pescăresc de Buna Vestire.

Va fi organizat și concursul „Pregătește cel mai delicios borș pescăresc”. Organizatorii au anunțat că se ocupă de ingredientele de calitate, iar participanții trebuie doar să aducă priceperea și rețeta secretă. Buna Vestire din 25 martie, una dintre cele mai mari sărbători religioase din Postul Paștelui, este cunoscută în popor şi ca Blagoştevenia și este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naște pe Fiul lui Dumnezeu.

Angajat al Aeroportului Maramureș, acuzat de agresiune sexuală