Salon auto Geneva
Salon auto Geneva. Sursa foto: ziare.com

Salonul Auto Internaţional de la Geneva, care urma să aibă loc în cursul lunii februarie 2023, a fost anulat pentru al patrulea an consecutiv. Anunțul a fost făcut de către organizatori, care au comunicat motivele care au stat la baza acestei decizii. Salonul auto de la Geneva se desfășoară în mod normal în fiecare an, dar în ultimii trei ani a fost anulat din cauza pandemiei, potrivit news.ro.

Ce au anunțat organizatorii

”Din cauza incertitudinilor din economia globală şi cele geopolitice, precum şi a riscurilor legate de evoluţia pandemiei, organizatorii au decis să se concentreze exclusiv pe planificarea evenimentului de la Doha, în 2023”, a anunţat comitetul permanent al Salonului Auto Internaţional de la Geneva (GIMS).S alonul auto din noiembrie, de la Doha, Qatar, a fost planificat iniţial ca o completare a evenimentului de la Geneva. Evenimentul va fi acum singurul salon GIMS din 2023, fiind programat să aibă loc la fiecare doi ani, potrivit organizatorilor.
Organizatorii au anunțat  că se vor concentra pe organizarea unui salon auto complementar, Salonul Auto Internaţional de la Geneva Qatar, care se va desfășura la Doha, în cursul anului 2023.

Salonul Internațional Auto de la Geneva este un show auto anual ținut în orașul elvețian Geneva

Expoziția este găzduită de Geneva Palexpo, un centru de convenții situat în apropiere de Geneva Cointrin International Airport. Salonul este organizat de Organisation Internationale des Constructeurs d’Automobiles, și este considerat unul din cele mai importante saloane auto internaționale. Ținut pentru prima dată în 1905, salonul a prezentat de-a lungul timpului o varietate mare de automobile, atât prototipuri, concept car-uri, supercar-uri, cât și automobile de producere la scară largă. Spectacolul este privit ca un mediu concurențial echitabil pentru producătorii auto mondiali, mai ales prin faptul că Elveția nu dispune de o industrie auto proprie. Până acum, niciun Salon Auto de la Geneva nu a avut loc în anii 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, care a impus anularea edițiilor din 2020, 2021, și 2022 ale evenimentului. Lipsa globală de cipuri a fost, de asemenea, citată ca un factor în anularea din 2022.

Sorin Grindeanu: 438 de kilometri de autostradă vor fi realizaţi până în anul 2026