foto facebook

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, s-a prezentat, marţi, 19 mai, la Curtea de Apel București pentru un nou termen în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009, unde este judecată împreună cu Ioana Băsescu şi Dan Andronic. Udrea a venit în faţa instanţei regulamentar, cu mască chirurgicală. Acesteia i s-a luat temperatura la intrarea în instituţie.

Ce acuzații i se aduc lui Udrea

Fostul ministru al Dezvoltării este judecată pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor. Ea este judecată în acest dosar alături de Ioana Băsescu şi de jurnalistul Dan Andronic, consultant politic pe vremea respectivă. La ultimul termen, de la sfârşitul lunii februarie, Elena Udrea aproape a fost sancţionată de către judecătoarea Claudia Jderu pentru abuz de drept, după ce aceasta şi avocatul ei au lipsit de la termenul de judecată, după ce aceştia din urmă au reziliat contractul de reprezentare cu doar 24 de ore înainte de termenul de judecată.

Procurorii susţineau că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campanie.

Udrea a primit o condamnare de 6 ani închisoare în dosarul „Gala Bute”, însă pedeapsa a fost anulată, după ce Curtea Constituţională a stabilit nelegalitatea completurilor de la Instanţa Supremă.

#NEWS