Hoți de lemne prinși de polițiști cu focuri de armă

Un bărbat a fost rănit, fiind transportat la spital

Politist
Politist sursa foto pixabay

Poliţiştii din Suceava au tras mai multe focuri de armă, după ce au prins mai multe persoane la furat de lemne, iar acestea deveniseră agresive. În urma acestei acţiuni, un bărbat a fost rănit, fiind transportat la spital, potrivit ziare.com.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava au anunţat că poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 10 Gura Humorului au fost sesizaţi, de către personalul silvic de la Ocolul Silvic Bucovina din zona Păltinoasa, cu privire la faptul că în fondul forestier administrat se aud zgomote provenite de la drujbe şi că există suspiciunea unor tăieri ilegale de arbori.

 “La faţa locului s-a deplasat în regim de urgenţă echipajul de serviciu din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală 10 Gura Humorului, fiind solicitat şi sprijinul unui echipaj de jandarmi. În urma deplasării în fondul forestier împreună cu pădurarul din cadrul ocolului silvic, au fost identificate mai multe cioate fără marcă şi mai multe piese tăiate de material lemnos. Poliţiştii au efectuat o pândă pentru identificarea autorilor infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori şi la scurt timp şi-au făcut apariţia două persoane, cu două atelaje cu tracţiune animală, care au început să încarce materialul lemnos porţionat”, au precizat reprezentanţii IPJ Suceava. În momentul când poliţiştii au vrut să îi legitimeze cei doi au încercat să fugă.

 Oamenii legii au reuşit imobilizarea unuia dintre ei, un bărbat de 20 de ani din comuna Valea Moldovei, sat Mironu, acesta fiind încătuşat şi preluat în custodie. 

Celălalt bărbat care a încecat să încarce materialul lemnos a reuşit să fugă într-o zonă împădurită greu accesibilă. Poliţiştii au observat apoi mai multe persoane, care se deplasau dinspre satul Mironu către liziera pădurii, “având în mână obiecte contondente şi ascuţit-înţepătoare, manifestându-se ameninţător şi agresiv verbal la adresa poliţiştilor”. “În acest context, doi bărbaţi din grupul de persoane s-au apropiat ameninţător de poliţişti cu obiecte contondente şi ascuţit-înţepătoare, intenţionând în mod clar să săvârşească o faptă de agresiune şi să asigure scăparea persoanei aflate în custodia poliţiştilor. În momentul în care doi dintre bărbaţi s-au apropiat ameninţător spre poliţişti, aceştia i-au somat regulamentar, inclusiv prin executarea de focuri de avertisment în plan veritical. Ulterior, întrucât cei doi bărbaţi nu au încetat activitatea ostilă şi puneau în pericol integritatea fizică a poliţiştilor, dar şi a personalului sivic şi chiar apersoanei aflate în custodie, agenţii au executat focuri de armă spre membrele inferioare ale agresorilor, moment în care aceştia s-au retras şi au fugit în zona împădurită”, au mai transmis reprezentanţii IPJ Suceava. Profesor condamnat pentru infracţiuni sexuale, lăsat să predea elevilor din Buzău