Rar li se întâmplă celor de la PNL să fie de acord cu cei de la PSD. Sau invers. Cert e că sunt momente în viața fiecărui partid când trebuie, de dragul cetățenilor (a se citi voturi), să se ajungă la un numitor comun. De data asta, pe ordinea de zi pare să fie impozitarea pensiilor speciale, problemă care reușește încă să-i „râcâie” pe cetățeni.

Surprinză! PNL își dorește, aparent (cel puțin), impozitarea pensiilor speciale, cu toate că au existat momente în care parcă-parcă o dădeau din colț în colț. Surpriză la pătrat: PSD pare să fie de acord cu impozitarea, cu 70%, 80%, 90%, sau ceva pe-acolo.

Stați așa! Nu deschideți încă șampania! De la gargară electorală până la fapte există o cale lungă. Pe drumul ăsta s-a mai mers și înainte și tot de fundătură s-a dat. Ceea ce, ca om plătitor de taxe și impozite al acestei țări, sper să nu fie cazul și de data aceasta. Cu toate astea, îmi rezerv dreptul la scepticism.

Impozitarea pensiilor speciale cu 85%, proiect PSD, susținut de PNL, urmează să fie votat în Parlament

„Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. În mod similar vom acționa și mâine în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtatată orice inechitate socială între pensionari. PNL a susținut întotdeauna principiul contributivității, că un pensionar nu poate fi mai special decât altul. Amendamentul depus obligă PSD sa rupă frăția cu pensiile speciale. Propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respecta deciziile Curții Constituționale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate. Astăzi se mai îndeplinește o promisiune a PNL făcută în perioada camapaniei electorale, când am promis oamenilor echitate socială și tăierea pensiilor speciale”, se arată într-un comunicat de presă al lui Florin Roman.

La rândul lui, Alfred Simonis a comentat:

„Proiectul pentru modificarea şi completarea articolului 101 din Legea 227 privind Codul Fiscal face referire la impozitarea pensiilor speciale. Prin urmare, solicit acordul plenului ca membrii Comisiei de buget să se reunească şi să lucreze în paralel cu plenul şi, dacă avem cu toţii bunăvoinţă şi dorinţa de a elimina acele pensii speciale, nesimţite, aşa cum le spunem cu toţii, astăzi, în paralel cu plenul, să găsim împreună cu toate forţele politice modalitatea, procentul şi plafonul peste care impozităm substanţial toate aceste pensii speciale de serviciu şi ocupaţionale. Cred că o impozitare drastică cu 70%, 80%, 90% este soluţia cea mai bună. De aceea vă solicit pentru ca cei din Camera Deputaţilor să lucreze în paralel cu plenul, iar până la finalizarea dezbaterilor să venim cu un raport asumat de toate forţele politice prin care să impozităm substanţial, drastic aceste pensii nesimţite”, a spus Alfred Simonis, în Parlament.

Citește și: Nelu Tătaru, vizat de o moțiune simplă marca PSD

#News