Botoșani: Un bărbat i-a „întâmpinat” pe polițiști cu drujba și toporul

Bărbatul s-a înfuriat când a văzut echipajul de poliție

Sursa foto: Pixabay

Un botoșănean din comuna Mileanca i-a atacat pe polițiștii veniți pentru aplanarea unui conflict cu toporul și drujba.

Polițiștii din Botoșani au fost sesizați marți prin apel la 112 de către un bărbat, vecin cu agresorul, ce reclama agresiuni și distrugerea mașinii.

Neînțelegeri mai vechi între vecini

Odată ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că reclamatul intrase fără drept în locuința celui care sunase la 112. Ba mai mult, acesta i-ar fi agresat fizic pe reclamant și concubina sa.

Făptașul nu s-a oprit aici, distrugând și caroseria autoturismului apelantului. Neînțelegerile mai vechi dintre cei doi vecini ar fi cauza, scrie Digi24.

Venirea polițiștilor l-a enervat și mai tare pe bărbat

Bărbatul s-a înfuriat mai mult în momentul în care a zărit echipajul de poliție. Când polițiștii au ajuns mai aproape de agresor, el a aruncat cu o toporișcă spre mașină, distrugând caroseria.

Enervat la culme, bărbatul a continuat să arunce cu diverse obiecte contondente spre polițiști. La un moment dat, a ieșit din curte cu o drujbă aflată în funcțiune.

Polițiștii l-au somat pe bărbat. Fiindcă nu a răspuns avertismentelor, organele de ordine publică au folosit armamentul din dotare.

Bărbatul a fost împușcat în picior

Inițial, au fost trase focuri de avertisment în plan vertical. Deoarece bărbatul nu a dat ascultare somărilor, polițiștii au tras înspre acesta, împușcându-l în picior.

Mai precis, agresorul a fost rănit în zona gambei și a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale. Ulterior, a fost internat la psihiatrie.

În consecință, sunt în curs cercetări pentru distrugere, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe.

Totodată, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani pentru cercetări privind infracțiunea de ultraj.

Citește și Percheziții în Capitală într-un dosar de evaziune fiscală