Marinar georgian, căutat după ce ar fi căzut de la bordul unei nave, în dreptul staţiunii Olimp

Echipajul navei la bordul căreia se afla a transmis o alertă către Serviciului MRCC din cadrul Autorităţii Navale Române.

Marea Neagra
Marea Neagra sursa foto pixabay

Un marinar de cetăţenie georgiană, de la bordul unei nave aflate pe Marea Neagră la circa 60 de mile marine depărtare de staţiunea Olimp, este căutat după ce autorităţile portuare au fost alertate, marţi, că acesta a dispărut, potrivit g4media.ro.

Autoritatea Navală Română (ANR) a informat, marţi seară, printr-un comunicat de presă, că un marinar de origine georgiană este căutat după ce echipajul navei la bordul căreia se afla a transmis în ziua în curs, la ora 15,17, o alertă către Serviciului MRCC din cadrul Autorităţii Navale Române.

„Nava, sub pavilion Vanuatu, se află la 60 de mile marine de Olimp. Nava a reuşit să contacteze şi nava GSP Centaurus, aflată în apropierea sa pentru a anunţa despre incidentul de om la apă. Inspectorii MRCC au coordonat nava GSP pentru a începe imediat căutarea marinarului dispărut. După mai bine de o oră şi jumătate de căutări marinarul nu a fost însă găsit”, reiese din comunicat.

Conform sursei menţionate, din primele date se pare că bărbatul are în jur de 23 de ani şi ocupă funcţia de timonier. Din cauza lăsării întunericului, operaţiunea a fost suspendată. O navă de intervenţie din cadrul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) urma să ajungă miercuri dimineaţă în zona unde s-a petrecut incidentul, pentru reluarea căutărilor. București. O poliţistă care mergea la serviciu a salvat o fată bătută cu bestialitate de un bărbat