Utilizatorii din România care crează pe TikTok efecte video populare vor putea câştiga bani

Un anumit efect trebuie să fie folosit de minim 100.000 de filmări într-o perioadă de 90 de zile.

TikTok anunţă extinderea programului Effect Creator Rewards, prin care creatorii de conţinut pot câştiga bani de pe urma efectelor de AR create. Acesta este acum disponibil şi în România, potrivit ziare.com.

Programul Effect Creator Rewards este acum disponibil în 33 de noi ţări, pe lângă cele în care putea fi folosit şi până acum.

Printre acestea se numărâ şi România. Acest program permite creatorilor de conţinut să câştige bani de pe urma efectelor de realitate augmentată pe care le crează, dacă acestea se dovedesc destul de populare. Sunt reduse pragurile de intrare în acest program, astfel că monetizarea va fi mai facilă şi va determina crearea unui număr mai mare de efecte.

Pentru a începe să genereze bani, un anumit efect trebuie să fie folosit de cel puţin 100.000 de filmări într-o perioadă de 90 de zile.

Când a fost lansat iniţial programul, pragul era de 500.000 de filmări în 90 de zile. Ulterior, acesta a fost redus la 200.000 de filmări, înainte să ajungă la 100.000 de filmări. O altă schimbare este că, pentru plată, sunt luate în calcul doar clipurile publice care folosesc efectele, nu şi cele private, ca înainte. Plata nu se mai face pe baza unui procent fix, ci se va folosi un model RPM (revenue per mile). TikTok spune că unii creatori au câştigat până acum şi câte 14.000 de dolari pentru un singur efect, respectiv 50.000 de dolari pe lună. Pâine cu gust friptură, inventată la Galați