Mai multe păsări flamingo, surprinse pe Lacul Techirghiol

Păsările rămân aici deoarece iernile sunt tot mai blânde

Flamingo
Flamingo sursa foto pixabay

Mai multe păsări flamingo au fost fotografiate pe Lacul Techirghiol, iar prezența lor aici începe să devină o obișnuință. Păsările roz au mai fost văzute şi anii trecuţi, tot prin această perioadă, potrivit g4media.ro.

Specialiștii spun că unele înaripate rămân la noi pentru că iernile sunt tot mai blânde, temperaturile depăşind normalul perioadei.

”Încearcă, practic, să se adapteze, încearcă locurile noastre, care ar trebui să le ofere condiţii şi de cuibărit. Din păcate, noi suntem prea curioşi, le deranjăm şi aceste păsări, principala lor nevoie este liniştea. Este intimitatea pentru a se putea reproduce”, spune biologul marin Adrian Bîlbă. Specialiştii spun că păsările flamingo se opresc teoretic în România doar pentru câteva zile şi pleacă apoi spre ţări mai calde. Însă, unele păsări rămân totuşi aici deoarece iernile din ţara noastră au devenit tot mai blânde.

”Avem toate şansele să rămână aici, mai ales că temperaturile medii anuale cresc de la un an la altul”, spune Veronica Andone de la Microrezervaţia din Constanţa.

Nu este prima dată, când păsările aleg să poposească pe lacuri din Constanța. Ele au mai fost văzute în luna ianuarie a anului trecut, tot pe lacul Techirghiol, iar în august, la Tuzla, dar și pe lacul Nuntași din Dobrogea. Flamingo se hrănesc cu alge, pe care le filtrează, iar penajul lor ajunge la o culoare intensă tocmai datorită acestor alge pe care le mănâncă. Cântăreţul Eric Carmen a murit la 74 de ani