#Spionul rus îl filează pe Florin Cîțu
Florin Cîțu

Ministru de Finanțe, Florin Cîțu a reacționat la adresa liderului PSD, Marcel Ciolacu, pe care îl somează să oprească „terorismul economic” asupra României. Cîțu a apreciat, totodată, că derapajele de care dă dovadă PSD pot duce la o scădere a fondurilor europene, mai mult, scăderea ratingului de țară ar însemna un colaps economic.

„Domnule Ciolacu, ajunge! Somez PSD să oprească terorismul economic.

Toate partidele care în acest moment dificil pentru economia globală forțează creșterea deficitului bugetar prin legi care cresc cheltuielile bugetare sau reduc veniturile la buget sunt vinovate de terorism economic împotriva României.

Comisia Europeană, agențiile de rating, investitorii, se uită cu mare atenție la România în acest moment”, a scris Cîțu pe Facebook.

Haos economic pentru o „mână de voturi”

Totodată, ministrul Cîțu consideră că derapajele PSD pot duce la reducerea cu cel puțin 13 miliarde euro a fondurilor UE pentru România și la scăderea ratingului de țară ceea ce ar însemna colaps economic.

„Domnule Ciolacu vă cer public să opriți acest terorism economic! Până la alegerile din 6 decembrie mai sunt două ședințe ECOFIN în care România poate să piardă fonduri UE.

În același timp foarte important, până la alegerile din 6 decembrie toate cele 3 agenții de rating publică evaluări ale rating-ului de țară pentru România. Am reușit prin transparență și discuții lunare să arătam agențiilor de rating că suntem un guvern responsabil cu finanțele României. Dar, și aici agențiile au dreptate, cât mai putem rezistă atacurilor teroriste venite din Parlamentul României dominat de populiști iresponsabili? Este important să știe toți românii că PSD aruncă România în haos economic pentru a mai câștiga câteva voturi.

Niciun om politic nu are dreptul să condamne România la sărăcie, hiper-inflație și dobânzi astronomice doar pentru a mai câștiga câteva voturi”, a încheiat Cîțu.

Citește și: Ciolacu „face un apel către toate forțele politice să se preocupe de viețile oamenilor”

#News