PSD, propunere oficială pentru funcția de premier și o mică supărare

Alexandru Rafila este, în continuare, propunerea PSD pentru funcția de premier al României

Supărat din pricina deciziei liberalilor de a merge înainte fără să-l consulte, președintele PSD Marcel Ciolacu a criticat modul în care aceștia și-au ales propunerea pentru a ocupa fotoliul de prim-ministru, în persoana lui Florin Cîțu. Potrivit liderului PSD, alegerea ar fi fost făcută fără să se țină cont „criterii profesioniste”, cu „bilețețe”, într-un mod „superficial”.

„După ce am văzut în situația de urgență, imagini cum în biroul primului-ministrului se fuma și se consuma alcool fără respectarea regulilor, acum Ludovic Orban ne-a povestit cum în biroul președintelui se stabilea primul-ministru nu după criterii profesioniste, ci pe bilețele, într-un mod total superficial”, a declarat Marcel Ciolacu (PSD).

PSD insistă pe Alexandru Rafila

Marcând o decizie oficială, Marcel Ciolacu declară că propunerea PSD pentru funcția de premier este medicul Alexandru Rafila, adăugând că aceasta ar trebuie să fie, în opinia acestuia, singura opțiune valabilă, de vreme ce social democrații au câștigat alegerile parlamentare.

„Am văzut și propunerea PNL și agreată de președintele Iohannis în persoana domnului Cîțu, groparul economiei românești, dar presupun că criteriile care au cântărit cel mai mult a fost să fie om de partid și obedient președintelui. E cazul ca președintele României să recunoască faptul că a pierdut aceste alegeri, PNL și USR să recunoască faptul că au pierdut aceste alegeri și să nu transformăm această perioad într-o ciolaniadă și în discuții sterile”, a mai spus liderul PSD Marcel Ciolacu.

În cealaltă tabără, cea de centru-dreapta, propunerile curg, și ele, pe bandă rulantă. Dacă PNL îl propunea, în cursul serii trecute, pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, cealaltă „jumătate” a viitoarei coaliții, și anume USR PLUS, se vehiculează, în continuare, numele lui Dacian Cioloș. Cât despre „sfertul” UDMR, aceștia nu și-au manifestat nicio opțiune în ceea ce privește numele viitorului prim-ministru – până acum.

Citește și: Nicio „nuntă” fără Budăi: „Premierul pe care-l propune și susține PSD este Alexandru Rafila”

#News