Gabriela Firea anunță: 30% femei pe liste la toate alegerile care vor avea loc anul viitor

Potrivit ministrului Familiei, minim 3 din 10 candidați de pe listele electorale la alegerile locale, parlamentare și europarlamentare de anul viitor, vor fi reprezentante ale sexului frumos

30% femei pe liste la toate alegerile care vor avea loc anul viitor, a declarat Gabriela Firea. Potrivit ministrului Familiei, în 2024, cel puțin 3 din 10 candidați de pe listele electorale la alegerile locale, parlamentare și europarlamentare vor fi FEMEI.

Gabriela Firea: Avem nevoie de mai multe femei în Parlament, în administrația locală, dar și care să ne reprezinte cu cinste în Parlamentul European.

Potrivit Gabrielei Firea, se aduc completări importante la proiectul pe care aceasta l-a depus deja în Parlament împreună cu președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu. Prin acest proiect, 30% din candidații de pe listele electorale pentru alegerile locale și din membrii consiliilor de administrație ale întreprinderilor de stat vor fi femei.


Gabriela Firea: Îi mulțumesc pe această cale președintelui Marcel Ciolacu pentru toată susținerea pe care o acordă egalității de șanse și pentru promovarea respectării drepturilor femeilor.

„Schimbăm astfel mentalitățile și arătăm că doamnele merită și pot mai mult. Avem nenumărate exemple de femei de succes în afaceri, politică sau administrație! Este momentul ca egalitatea de șanse să nu rămână doar o vorbă în discursuri motivaționale, ci o regulă clară și corectă, de secol 21.”, a precizat Gabriela Firea.

Stadionul San Siro va fi demolat, au decis autoritățile