Zeci de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu benzină şi motorină

/ Prejudiciul adus bugetului de stat este de peste un milion de euro

Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, peste 30 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală, în domeniul comerţului cu benzină şi motorină. Suspecţii ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive, unele emise de firme fantomă, prejudiciul produs bugetului statului fiind estimat la peste un milion de euro, potrivit stiripesurse.ro.

”Astăzi, 10 mai, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare 31 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş şi Satu Mare”, a transmis, miercuri, Poliţia Română .

Activităţile se desfăşoară la persoane şi la sediile/punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale, care activează în domeniul comerţului intracomunitar de produse energetice accizabile (benzină şi motorină), într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

”În acelaşi timp, vor fi puse în executare 13 mandate de aducere, iar persoanele depistate vor fi conduse la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situaţiei de fapt”, a mai transmis Poliţia Română. Astfel,, în perioada 2019 – 2022, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, persoanele bănuite ar fi dispus înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţilor comerciale a unor tranzacţii fictive, derulate cu societăţi comerciale de tip fantomă, atât rezidente, cât şi nerezidente (Cehia, Germania, Slovacia). Firmele erau controlate direct de ei sau prin persoane interpuse, aflate în sfera lor de influenţă, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu aproximativ 1.000.000 de euro, prin compensarea nejustificată a T.V.A. de plată.

O comună din Botoșani vrea să construiască cea mai înaltă cruce din România