ludovic orban
Ludovic Orban

Cât Ludovic Orban și Ponta au discutat cu înflăcărare politică, vreo 2000 de băieți s-au înghesuit în parcarea aeroportului din Cluj, cu dor de ducă. Nu chiar dor de ducă ci, mai mult, dor de muncă. Să ne înțelegem, nu i-a plantat acolo nici Ludovic Orban și nici vreun alt politician. Ba mai mult de atât, Ludovic s-a apărat cum știe el mai bine, adică l-a abordat pe ministrul transporturilor: ”Poate închideți aeroportul de la Cluj, după ce am văzut astăzi la televizor”.

S-a tot discutat despre aglomerația din Cluj și nu s-a ajuns la o soluție care să mulțumească pe toată lumea. Să primească toți băieții sezonieri care se înghesuie un dosar penal cadou. Ba nu. Să primească managerul aeroportului un dosar penal cadou. Ba nu. Cel mai bine, să primească Ludovic un dosar penal. Asta din urmă, e ideea lui Victor Ponta, care nu știm de unde a răsărit brusc.

”Domnul Orban și toți cei care și-au dat girul ar trebui să răspundă penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Dacă moare unul singur, dintre cei care urcă în avion, cine răspunde, răspunde Marcel Vela?

Rareș Bogdan a criticat și el, și a cerut ca Guvernul să le dea de muncă, să le dea salarii, câte 100 de euro, ca Germania. E subminarea economiei naționale și trădarea României.”

Îmi imaginez așa, cum i-a sunat Orban pe fiecare în parte dintre cei 2000 de aprigi muncitori și i-a invitat pe toți în Cluj. Și cum au venit ei toți și, bucuroși la îndemnul ministrului, au încins o horă veselă, doar ca să-i facă în ciudă lui Ponta.

Ce nu se vede dincolo de turma fără de cioban e frica. Și, mai grav decât atât, se vede inconștiența. Se pleacă de frică, pentru că se respectă un contract de muncă, mai mult decât se respectă sănătatea. Se pleacă din inconștiență, pentru că acel contract valorează (în ochii turmei) mai mult decât viața.

Citește și: Marcel Ciolacu îl acuză pe Orban că se laudă cu realizările PSD

#News