Trei, Doamne, și toți trei. Propunerile PNL pentru funcția de premier

Potrivit surselor, astăzi liberalii urmează să-și definitiveze propunerile de premier, pentru a întocmi o listă de trei cu care să se prezinte în fața președintelui Klaus Iohannis. Primul nume vehiculat ar fi chiar cel al premierului interimar Nicolae Ciucă. Alte zvonuri confirmă că o variantă ar putea fi chiar și Violeta Alexandru, actualul ministru al Muncii și Protecției Sociale.

Astfel, potrivit liberalului Rareș Bogdan, în cursul zilei de astăzi Biroul Permanent Național al PNL se va reuni pentru a oficializa propunerile pentru funcția de premier, conform noii alianțe guvernamentale între PNL, USR PLUS și UDMR. În mod cert, USR PLUS va insista pe varianta Dacian Cioloș, cele trei formațiuni fiind obligate să ajungă la un consens, în cele din urmă.

„Avem trei persoane. Una dintre ele a fost vehiculată în spațiul public, celelalte nu vi le pot spune”, a spus Rareș Bogdan, întrebat care sunt, totuși, cele trei nume.  „Domnul Ciucă este, celelalte două propuneri, cu tot respectul, nu vi le pot dezvălui pentru că le discutăm în 20 de minute. Este un nume care a apărut în spațiul public, celălalt nume nu a apărut. Exista și aseară, dar din fericire acest nume nu a scăpat în presă”, a continuat acesta, încercând, în continuare, să păstreze secretul.

Cât despre Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan a declarat că: „(…) este fost șef de stat major, un om care a coordonat nu mai puțin de 12 națiuni în Irak și în Afganistan și a făcut-o extrem de bine. (…) Nimeni nu militarizează România, domnul Ciucă este senator ales în județul Dolj cu 25%, este un om extrem de rațional, extrem de hotărât, un pro-occidental și pro-american, un mare patriot care colaborează perfect cu președintele Klaus Iohannis și cu președintele PNL. Dacă dumnealui va ajunge să fie soluția pentru această țară nu consider că cineva dorește să anuleze drepturi civile sau democrația din România și să o transforme”.

Cu toate astea, USR PLUS și-a manifestat nemulțumirea deja în ceea ce privește eventualitatea mutării lui Nicolae Ciucă de la interimat la o funcție „stabilă”.

Citește și: Premierul interminar Ciucă promite să-și concentreze atenția pe pandemie

#News