Un șofer a rămas fără permis de conducere după un film postat pe Facebook

Incidentul a avut loc acum câteva zile în orașul Iași, pe o stradă intens circulată

Sofer
Sofer sursa foto pixabay

Un film care probează conduita șocantă a unui șofer a fost postat pe un grup de Facebook dedicat traficului rutier. Filmarea surprinde un șofer la volanul unui autoturism Mercedes care depășește pe linie continuă coloana oprită la culoarea roșie a semaforului și conduce în mare viteză peste trecerea de pietoni, potrivit ziare.com.

Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile în orașul Iași, pe o stradă intens circulată, din fața Spitalului de Recuperare, unde există o singură bandă pe fiecare sens de mers.

 „Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, facem precizarea că polițiștii Biroului Rutier Iași s-au autosesizat și la scurt timp au identificat conducătorul auto. Astfel, șoferul, un bărbat, de 45 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.160 de lei și reținerea permisului de conducere pentru 60 de zile pentru depășirea coloanei de vehicule oprită la semafor și trecerea pe culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune”, se arată în comunicatul Poliției Iași. Membrii grupului cred că sancțiunea decretată este mult prea blândă.

„Asta e contravenție de 1.160lei? Să pui în pericol viețile unor pietoni care la momentul respectiv aveau verde la semafor, în condițiile în care șoferul avea vizibilitate redusă din cauza mașinilor oprite regulamentar la culoarea roșie a semaforului? Una e să fii prins cu 70 la ora pe limitare de 50 și altă e, cu bună știință, să depășești o coloană pe linie continuă și trecere de pietoni și să ignori un semafor”, spune unul dintre comentatori. „În concluzie în România trebuie sa omori pe cineva neapărat ca să fii sancționat aspru… Corect ar fi să se ia în calcul posibila prezență a unui pieton, tragedia care se putea întâmpla și sancționat corespunzător”, opinează un altul.

Dan Diaconescu scapă de măsura controlului judiciar